duminică, 5 ianuarie 2014

Cunoşti mental un lucru uitându-te la el din afară, comparându-l cu alte lucruri, analizându-l şi definindu-l [gândindu-te la el]; pe când spiritual, poţi cunoaşte lucrul numai devenind lucrul [numai gândind din el]. Trebuie să fii lucrul în sine şi nu numai să vorbeşti despre el sau să-l priveşti.


PRINCIPALA AMĂGIRE a omului este convingerea lui că sunt
alte cauze în afara conştienţei sale. Tot ce i se întâmplă omului – tot ce i se face, tot ce vine spre el – i se întâmplă ca rezultat al stării sale de conştienţă. Conştienţa omului este tot ceea ce crede şi doreşte şi iubeşte, tot ceea ce crede el ca fiind adevărat şi îi consimte.
 De aceea o schimbare a conştienţei e necesară înainte de a-ţi putea schimba lumea exterioară. Ploaia cade ca rezultat al unei schimbări de temperatură în straturile înalte ale atmosferei şi, în mod similar, o schimbare de circumstanţe se produce ca rezultat al unei schimbări în starea ta de conştienţă.

Pentru a te schimba, întreaga temelie a gândurilor tale trebuie schimbată. Dar gândurile tale nu se pot schimba până ce nu ai

idei noi, fiindcă gândeşti pornind de la idei. Toată transformarea începe cu o dorinţă intensă, arzătoare, de a te transforma.
. Apoi trebuie să-ţi faci visul viitor un fapt prezent. Faci asta însuşindu-ţi sentimentul dorinţei tale deja împlinite. Dorind să fii altfel decât eşti, creezi un ideal al persoanei care vrei să fii şi îţi asumi că eşti deja acea persoană. Dacă se persistă în această asumpţie până ce devine trăirea ta dominantă, obţinerea idealului tău este inevitabilă. Idealul pe care speri să-l atingi este mereu pregătit pentru incarnare dar, dacă tu nu-i oferi suportul parental, este incapabil de a se naşte. Aşadar, atitudinea ta ar trebui să fie una în care, dorindu-ţi deja să exprimi o stare mai înaltă – tu singur accepţi sarcina încarnării acestei noi şi mai măreţe valori a sinelui tău.
Dând naştere idealului tău, trebuie să ţii în minte că metodele cunoaşterii mentale şi
spirituale sunt complet diferite. Acesta e un punct care e înţeles cu adevărat de probabil nu mai mult de o persoană dintr-un milion. Cunoşti mental un lucru uitându-te la el din afară, comparându-l cu alte lucruri, analizându-l şi definindu-l [gândindu-te la el]; pe când spiritual, poţi cunoaşte lucrul numai devenind lucrul [numai gândind din el]. Trebuie să fii lucrul în sine şi nu numai să vorbeşti despre el sau să-l priveşti.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu