marți, 6 ianuarie 2015

Motive sa te apuci de citit ...

7.
Poartă tot timpul o carte la tine al cărei titlu te incită s-o citești, dar nu ajungi niciodată s-o deschizi. Asta în posibilitatea în care, cine știe, ești răpit și închis într-o debara. N-ai vrea să te plicitisești.
 
8.
Vrei să impresionezi o tipă/un tip care nu e de nasul tău. Te apuci să răsfoiești ca apucatul cărți, să recuperezi, să ai subiecte de conversație. Și, brusc, …îți place.
 
9.
Nu știi când a avut loc Al Doilea Război Mondial, dar știi de ce s-a despărțit Kim Kardashian de ultimul amorez. (cum zicea un sticker: Congratulations! You’re what’s wrong with this world)
 
10.
Ȋți plac citatele lui Paler de pe facebook atât de mult, încât chiar te duci să-i cumperi o carte. Așa o să poți să-ți pui singur statusurile fără să dai share. Arată că ai personalitate.
 
11.
Ai văzut pe la știri mai demult câtă controversă a creat satanistu’ de Rushdie. Urăști sataniștii și pe toți cei care îl susțin pe nemernic. Vrei să te cerți cu ei? Pune mâna peVersetele satanice, citește-le ca să urăști cu argumente.
 
12.
Te îmbeți tare la un amic acasă, te împiedici și lovești biblioteca. Ȋți cade în cap Mallarmé. Și ca să nu fii doar beat, ci și intelighent și să te scoți, reciți cu voce tare prima poezie care-ți vine la îndemână. O experiență nouă.
 
13.
Vânzătoarea de la magazinul din colț, care toată viața nu a făcut decât să fie vânzătoare, îți spune că a plâns recitind poeziile lui Eminescu.
 
14.
Cunoști toate știrile, cancanurile, telenovelele, bârfele de la TV și din bloc. Nimic nu-ți scapă. Ai dezvoltat un simț vizionar, știi de la început ce o sa zică prezentatoarea, ce-o să se întâmple în serialul tău, nimic nu te mai încântă și nu te mai surprinde. Totul e previzibil și plictisitor, nimic nu te mai uimește. Soluția finală, o carte.
 
15.
Când vrei să faci focul în sobă și iei câteva cărți, în timp ce rupi paginile, de plictiseală, ai putea să citești rânduri din romanul ăla și să te trezești aruncând tot mai puține foi pe foc.
 
16.
Ai auzit la cea mai respectată televiziune că unu’, Cărtărescu, a furat banii pensionarilor cu cărțile lui traduse. Ești atât de nervos pe hoțu ăsta, încât te apuci să-i citești cărțile ca să-i descoperi tacticile de furt.
Dacă mai aveți idei de motive (stupide sau nu) de apucat de citit, răspândiți-le mai jos, prin comentarii.
 
Dezînvinovățitor:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu